Pokladnice her/Klasické karetní hry/Záchod: Porovnání verzí

Z Wikiknih
Smazaný obsah Přidaný obsah
Nová stránka: POPIS HRY Počet hráčů: 2 a více Druh karet: Libovolné, čím více listů, tím lépe Hodnoty: Nemají vliv na průběh hry Cíl hry: Hra má jednoho poraženého, zbytek jsou...
(Žádný rozdíl)

Verze z 24. 2. 2008, 12:06

POPIS HRY

Počet hráčů: 2 a více Druh karet: Libovolné, čím více listů, tím lépe Hodnoty: Nemají vliv na průběh hry Cíl hry: Hra má jednoho poraženého, zbytek jsou vítězové

PŘÍPRAVA KE HŘE

Hra je založena na manuální zručnosti. Balíček karet položíme na stůl (zpravidla rubem karet nahoru). Karty chaoticky roztáhneme po stole do tvaru koláče o průměru cca 20 cm. Je žádoucí aby - se karty překrývaly jedna přes druhou (částečně překrývaly, křížily..)

              - karty byly uloženy ve více vrstvách na sobě
              - tloušťka vrstvy byla všude zhruba stejná

STAVBA ZÁCHODU

Z hromádky karet odebereme 5 listů. Záchod stavíme z 5-ti listů na středu koláče z karet. Nejprve utvoříme šikmé stěny ze dvou vzájemně se podpírajících karet /\ Pak dvěmi kartami vytvoříme svislé boční stěny (které se budou opírat o šikmé stěny). Pátou kartu položíme vodorovně jako střechu záchoda.

PRAVIDLA HRY

Hráči postupně tahají karty z koláče karet pod záchodem a pokládají je na střechu. S ubývajícím množstvím karet pod záchodem se zvyšuje šance na zřícení záchodu. Částečné zřícení je tolerováno. Hra končí ve chvíli, kdy záchod zcela spadne.